150 млрд. паунда ще струват ураганите на застрахователите 10.09 | 15:56

Компаниите възнамеряват да повишат цените след това, предупреждават от Lloyd's

От iNews.bg

Стойността на щетите, нанесени от ураганите, които удариха Карибския регион и Северна Америка, могат да струват на застрахователите повече от 150 млрд. паунда, пише вестник The Times, предаде "Фокус". И то само към момента, а сезонът на ураганите още не е приключил. Но изпълнителният директор на компанията Lloyd's в Лондон Инга Бийл отбеляза, че това "ще бъде в полза на сектора", тъй като те могат да увеличат премиите. Което обаче автоматично няма да бъде в полза на клиентите, които ще се наложи в бъдеще да плащат повече пари за застраховките си.

Бийл подчерта също, че плащанията, които трябва да бъдат направени по сметките на жертвите и пострадалите от ураганите "Харви", "Ирма" и "Хосе", за да могат те да построят отново домовете си, ще струват цяло състояние на застрахователите.

Междувременно стана ясно, че Великобритания изпрати около 500 военнослужещи, включително контингент на кралските военноморски сили, в Карибския регион след информация за грабежи и нарушаване на обществения ред на британските Вирджински острови. Които действия на практика могат да увеличат щетите и съответно сумите, които ще трябва да платят застрахователните компании.

Водещи

Най-четени