Тестват електромобили във френския град Рен 20.06 | 14:25

От iNews.bg

Автомобилната компания Peugeot Citroen и общинската администрация във френския град Рен съобщиха за съвместна инициатива, която ще доведе до развитие на електромобилите в страната.

През следващите три години компанията ще предостави 100 електрически автомобила на общината. Те ще могат да бъдат тествани от всички желаещи – представители на бизнеса, общинските власти и обикновените домакинства.

Идеята е автомобилите да бъдат тествани в реални условия, а в същото време гражданите да се запознаят с техните възможности. Ще бъдат проверени също така и станциите за зареждане на електрическите автомобили - техният капацитет и възможности. 

Тестовете, които започват през есента, ще дадат отговор относно икономическото приложение на електромобилите, както и бизнес моделите, свързани с тяхната употреба, убедени са от компанията–производител.

Споразумението носи името Véhicule Vert Bretagne ("Автомобили за зелен Бретан"). По силата на този документ компанията ще предостави автомобили от моделите Citroën C-Zero, Berlingo First Electrique, Peugeot IOn и Partner Origin Electrique.

Водещи

Най-четени