За първи път у нас – опера за бебоци 14.01 | 18:08

Малчуганите ще получават лични покани по домовете за всеки следващ концерт

От Филипа Тодева

Софийската опера и балет организира специална програма за най-малките. Хлапетата ще слушат музика в специалната зала "Бебоци" на пода, сред възглавници и играчки.

Целта на организаторите на представленията е да се доближат до домашния уют, който им създават техните родители. Костюмите и гримът на артистите няма да бъдат толкова атрактивни, музиката ще бъде тиха, състояща се от най-много два инструмента.

Тя ще се подбира според сезона и разбира се ще включва класически и детски мелодии. Според режисьорката на новата програма Юлия Кръстева целта е децата до 3-годишна възраст с лекота, без стрес да се приспособят към новата среда, и с ентусиазъм, любопитство и удоволствие да наблюдават "концертите за бебоци".

Създател на проекта е директорът на операта акад. Пламен Карталов, със съдействието на фондацията "Искам бебе", уточнява БТА. Малчуганите ще притежават адресни карти и ще получават лични покани по домовете си за всеки следващ концерт.

Концертите са всяка събота и неделя от 11:00 часа. По изключение - заради друг спектакъл - първият концерт, на 18 януари, ще е от 10:15 часа. Билетът е на цена 8 лв., като за първите два концерта билетите са изкупени. С разширяването на програмата ще има възможност за отделни занимания за по-големите братчета и сестричета на бебоците.

Водещи

Най-четени