Над 7000 души под звездите в Бургас и Варна 03.09 | 13:19

Жителите на морските градове останаха очаровани от Фортисимо фест

От Олга Андреева

Фестивалът за класическа музика Фортисимо фест 2012 бе посрещнат с овации в Бургас и Варна, където тази година гостуваше за първи път. Повече от 7 000 бяха пред двете сцени, за да чуят концерта "Музика под звездите” и неговите виртуозни солисти - Даниеле Белен и Георги и Нели Андрееви.

Великолепен спектакъл от звук, светлина, фойерверки и мултимедийно шоу зад сцената на Варненския симфоничен оркестър подари Фортисимо фест на своята морска публика.

В момента тече подготовката за втората част от турнето, което продължава в Пловдив и София на 7 и 8 септември.

Програмата на "Музика под звездите” на сцените в Античния и пред Народния театър ще бъде различна от тази в Бургас и Варна - освен класика и музика от любими филми, вместо авторската музика на Георги Андреев, която вече представи с миналогодишното издание на фестивала, програмата в Пловдив и София този сезон ще включва джаз и музика от култовите видео игри HALO, Civilization IV и World of WarCraft.

Солисти на двата концерта ще бъдат Веско Ешкенази, директор на Концетгебау в Амстердам, и Михаил Йосифов секстет, големите джаз-импровизатори на българската музикална сцена.

Една от колоритните изненади на "Музика под звездите” в Пловдив и София ще бъде и появата на Адриана Николова-Печенката (Pe4enkata), световният шампион по бийтбокс при жените, която всъщност учи оперно пеене и често екпериментира, смесвайки опера с бийтбокс.

В "Музика под звездите” обаче Печенката ще пее джаз ("Луиза” на Антонио Карлос Жобим) със секстета на Мишо Йосифов.

Пълната програма на концертите "Музика под звездите” в Пловдив (7 септември) и София (8 септември), които започват в 20.30 часа и са с вход свободен, можете да разгледате на сайта www.fortissimo.bg.

Водещи

Най-четени