Тази вечер паметникът на НДК ще се превърне в същинско зрелище 01.11 | 15:20

Проектът “РеВИЗИЯ” ще освети центъра на София

От Мартина Панайотова

Ако живеете в София, то тази вечер, точно в 19 часа, е горещо препоръчително да отидете на площада на НДК, защото там ще се случи нещо изключително зрелищно. Широкодискотираният паметник "1300 години България" ще стане обект на един впечатляващ 3D мапинг.

Проектът се нарича "РеВИЗИЯ” и е инициатива на сдружение "Трансформатори”. Те са известни със своите временни и артистични трансформации на провокиращи градски места, тяхното преосмисляне и пренасяне в съвременността.

В това издание фокусът е върху паметниците в града – места на споделени духовни и културни ценности. Те въздействат и отправят послания към поколенията, а същевременно са генератор на емоции, естетика и социални взаимодействия.

Вярвайки, че съвременно отношение се демонстрира чрез съвременни изразни средства, екипът ни организира конкурс и творческа работилница за видео-прожектиране върху паметника "1300 години България”, използвайки повърхността му като сцена за новаторско творческо мислене.

Проект "РеВИЗИЯ” е реалзиран с помощта на програма "Култура” на Столична Община, в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Водещи

Най-четени