Уитни Хюстън може би не се е удавила? 13.02 | 17:18

Певицата е записала и няколко песни към филма „Sparkle“, в който играе майка на три момичета

От Олга Андреева

Продължават слуховете около смъртта на 48-годишната певица Уитни Хюстън. Все още няма официални данни за причината за смъртта ѝ, но от аутопсията няма данни за травми и насилие.

Основната хипотеза е, че певицата е заспала или се е подхлъзнала в банята след смесване на алкохол и антидепресанти. Според друга версия, тиражирана от сайта TMZ.com, Хюстън не се е удавила, а е починала преди това – вероятно от комбинацията от много алкохол и лекарства, сред които и Xanax, който се предписва главно за лечение на депресивни състояния.

Открита е във ваната от леля си Мери Джейн, която само половин час по-рано ѝ била оставила на леглото роклята, която да облече за вечерта.

Според сайта International Business Times дъщерята на Уитни, 18-годишната Боби Кристина, само вечер по-рано, в петък, е била намерена заспала във ваната на хотелската си стая и се е наложило приятелите ѝ да викат служители на хотела, за да я извадят. След смъртта на майка си момичето на два пъти е било приемано в болница с признаци на силен стрес.

Междувременно стана ясно, че последният филм с участието на Уитни Хюстън, "Sparkle", ще бъде пуснат по кината по план, на 17 август, съобщи в. Guardian.

От Sony Pictures потвърдиха, че трагичната смърт на суперзвездата няма да повлияе на плановете за филма, който ще отбележи завръщането на Хюстън на големия екран за първи път след 1996 г. насам.

В последното си превъплъщение на голям екран изпълнителката на "I Will Always Love You" играе майката на три сестри в музикална група, които се борят с отрицателните страни на слава и с наркотиците.

Филмът, действието в който се развива през 1968 г. в Детройт, е римейк на филм от 1976 г. Певицата е и изпълнителен продуцент на лентата, а освен това е записала няколко песни за саундтрака.

Тя е успяла да завърши всичките си сцени. Във филма си партнира с Джордин Спаркс, Сий Ло Грийн, Майк Епс и Дерек Люк.

Продуцентът Къртис Уолъс заяви пред Detroit News, че Хюстън се е държала изключително професионално по време на снимките, както и че е удивила всички с чувството си за хумор.

Хюстън участва в популярния филм от 1992 г. "Бодигард" с Кевин Костнър, но не се е появявала на голям екран от 1996 г. с филма "Жената на проповедника". Говори се, че по това време е била една от най-високо платените актриси в Холивуд с около 10 милиона долара на филм.

Водещи

Най-четени