7 странности от животинския свят, които ще ви изненадат 31.01 | 11:08

Да опознаем фауната, за да я обикнем

От iNews.bg

Никога няма да можем да разберем всичко за света около нас, но това не означава, че трябва да спрем да учим. Напротив - всяка нова информация, която попадне в полезрението и ума ни, е добре дошла и спомага за натрупването на знания.

Предлагаме ви днес да научите няколко нови факта, отнасящи се до животинския свят, които ще обогатят знанията ви и то по начин, който дори не сте подозирали.

1. Котките ежегодно убиват милиарди живи същества и по този начин са допринесли за изчезването на 33 вида редки животни.

2. Кучетата си имат любими методи на ходене по нужда - много от тях предпочитат да се изхождат, ориентирайки тялото си спрямо земното магнитно поле, насочили глава на север.

3. В Чехия живеят елени, които все още не пресичат границите между бившия соцлагер и страните от Западна Европа. Някога границите между Чехословакия и Федерална Република Германия били снабдени с електрически мрежи, а елените, живеещи по тези места, и до днес се страхуват да преминават мястото на някогашните заграждения заради генетически унаследената си памет.

Можете да прочетете още изненадващи странности за животните в материала на Div.bg.

Водещи

Най-четени