Най-старата домашна змия почина 10.08 | 13:10

Европейката Але е на преклонна възраст, която никой човек не е достигнал

От Лазар Тодоров

Смъртта на домашните ни любимци винаги е тъжна новина. Да си отгледаш животното, е все едно да си отгледаш дете. Повечето хора избират за свои любимци традиционни животни като котка или куче.

Но този швед е решил да си оглежда змиорка и то не каквато и да е, а най-старата на света. Тя е на 155 години и е живяла в дома на мъжа в Брантевик до скорошната си смърт. Европейската змиорка, позната като Але, е била намерена още през 1859 година от 8-годишния Самуел Нилсън, информира Huffingtonpost.

Семейство на Томас Кижман, когато през 1962 година купуват къщата, са знаели, че с нея върви и "домашен любимец". Кижман тъжно признава, че скърби за змиорката си. Той споделя, че "има спомени с нея още от детските си години".

Мъжът разказва, че е разбрал за смъртта на любимата си змия, след като на скоро организирал парти и отишъл да я вземе, за да я покаже на гостите. Европейските змиорки живеят средно между 10-15 години. Веднъж имало случай на такава, която е доживяла до 88 години, но случая с Але е безпрецедентен. Тялото Але е изпратено до River Laboratory в Стокхолм, където точната му възраст може да се определи.

Водещи

Най-четени