Ограничения по магистрала "Хемус" заради ремонти 26.10 | 09:27

Дясното платно между Каспичан и Ветрино е затворено, минава се през обходен маршрут

От Диана Цветкова

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Продължава ремонтът на магистрала "Тракия" при Пазарджик – изкърпва се лявото платно при км 69 в посока София.

Заради рехабилитацията на пътен подлез е ограничено движението по магистрала "Хемус" – напълно затворено е дясното платно в участъка от пътен възел Каспичан до Ветрино. Движението се пренасочва по път І-2 "Русе-Варна" през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 "Ветрино-Провадия" до Ветрино.

Затворени за движение са проходите "Златишки", "Твърдишки" и "Върбишки". "Дюлинския" проход е затворен за товарни превозни средства, като се използва обходен маршрут по пътя I-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг.

Забранено е преминаването на МПС над 10 тона през проходите "Вратник", "Шипка" и "Петрохан", а през "Айтоския" проход не могат да минават МПС с тегло над 20 тона.

Ремонтни дейности се извършват по път Е79 в област Кюстендил, където се ремонтира надлеза на магистрала "Струма"; при "Долна Диканя-Дупница". В участъка Даскалово- Дупница- Благоевград движението се извършва по временна пътна връзка, като ограничението ще продължи до 20 декември.

На път Е-772 в област Търговище заради рехабилитация на пътен възел при км 232+300 движението на превозни средства се пренасочва през гр. Търговище – по ул. Цар Освободител – Паисий – Кюстенджа – Стефан Караджа – Н. Маринов; движението в посока София се осъществява през гр.Търговище – по ул.Никола Маринав, ул.Скопие, по околовръстния път.

Водещи

Най-четени