Официално: Съперникът на Кобрата става ясен до дни 26.11 | 10:20

Новината бе потвърдена от промоутърите на Кубрат Пулев

От Мариян Найденов

Спортист номер 1 на България за 2012-а и основен претендент за званието и през тази година Кубрат Пулев със сигурност ще научи името на следващия си съперник до края на тази седмица, обявиха промоутърите му от "Зауерланд".

Шефовете на промоутърската агенция на българина Кале и Нисе Зауерланд оповестиха със съобщение в официалния си профил в социалната мрежа Туитър, че от вчера са в Ню Йорк и до края на седмицата ще имат няколко "интересни срещи", след които вече окончателно ще стане ясно името на следващия опонент на Кобрата.

По първоначална информация Кубрат Пулев трябва да излезе на ринга на гала вечер в Нойбранденбург (Германия) на 14 декември, но около две седмици преди събитието непобедимият българин все още няма съперник.

От "Зауерланд" намекнаха, че има вероятност следващият мач на Кобрата да бъде чак след Нова година, но не е изключено той да се качи между въжетата и на 14 декември. Всичко е въпрос на преговори.

След визитата на Кале и Нисе Зауерланд в САЩ веднага плъзнаха слухове, че двамата имат намерение да подпишат договор с американски боксьор, който да излезе срещу софиянеца, но засега това са само догадки.

Последният бой на Кубрат Пулев бе през август след почти едногодишна пауза. Тогава българинът усмири ръкавица номер 1 на Америка Тони "Тигъра" Томпсън и спечели правото да бъде претендент №1 за световната титла на Международната федерация по бокс (IBF).

Водещи