Шумен - туристическа дестинация №1 в България 19.12 | 12:41

"Корените на България" победи Русе и Пловдив

От iNews.bg

Област Шумен стана туристическа дестинация №1 в България за 2016 г. в конкурс, организиран от Министерството на туризма. Община Шумен кандидатства с турситическа дестинация "Корените на България", в която са включени още общините Каспичан и Велики Преслав. Тя победи с над 27% в надпреварата с други родни дестинации, съобщи БНР.

В туристическата дестинация са включени 5 историко-археологически резервата - Мемориален комплекс "Създатели на българската държава", Историко-археологически резерват "Плиска", ИАР "Мадара", ИАР с археологически музей "Велики Преслав", НИАР "Кабиюк".

Победителят в конкурса се определи чрез онлайн гласуване на сайта на Министерството на туризма в категорията "Туристическа дестинация". "Корените на България" събра над 27%, като най-близък е резултатът на Русе - 25%, докато Пловдив е на трето място с 16%.

"Това е признание за труда на много хора, които работят дълги години, за да превърнат тези места в привлекателни дестинации", каза директорът на Общинското предприятие по туризъм в Шумен Ваня Стоянова.

"За Шумен са гласували хора от цялата страна и чужбина. Хората ни предпочитат пред Русе и Пловдив. Това е невероятен успех", не крие радостта си Стоянова.

Водещи

Най-четени