10-та катастрофа на безумно кръстовище на „Струма” край Благоевград 26.07 | 12:15

Удариха се българска и румънска кола, за радост, няма тежко пострадали

От iNews.bg

Поредна катастрофа, за щастие без тежко пострадали и само с материални щети, стана тази сутрин при включването от Е-79 в АМ "Струма" край Благоевград, предаде БГНЕС.

Инцидентът се е случил в 8.30 часа. Опел "Астра" с благоевградска регистрация подава ляв мигач, за да се включи в АМ "Струма” при разклона за Рила и Рилския манастир, на 500 метра след местността "Антените”. Тъй като е без предимство, водачът й спира, за да мине насрещно движещ се автомобил. В този момент обаче е ударен отзад от друг Опел "Астра" с румънска регистрация.

С охлузна рана на главата е младо момиче, пътуващо в румънския Опел, което отказа лекарска помощ. Водачът на благоевградския Опел е без наранявания, бил е сам в автомобила.

Въпреки обажданията до тел. 112 патрулка от РУП-Рила и линейка от Благоевград пристигнаха едва в 9.05 часа.

Това е поредната катастрофа на недомисленото кръстовище, на което, за да завиеш от Е-79 и да се включиш в автомагистралата в посока Дупница и София, трябва да изчакаш насрещно идващите.

След пускането на ЛОТ-2 през октомври м.г. досега там са станали над 10 катастрофа, за късмет без загинали, но със значителни материални щети, при предимно челни удари.

 

Най-простото в случая решение бе включването в магистралата да ставаше от дясно, в посока с. Бараково, а не както сега - с пресичане на ГП Е-79.  

Водещи

Най-четени