Бил Гейтс: Тръмп да вдъхновява САЩ с космически програми като Кенеди 14.12 | 17:14

Призивът към новия президент е преди срещата му с технологичните гиганти

От iNews.bg

Съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс призова Доналд Тръмп да вдъхновява САЩ с космическата програма, както навремето е направил Джон Кенеди, съобщи Франс прес.

"Както президентът Кенеди говореше за завладяването на Космоса и получи подкрепата на цялата страна за този проект, мисля, че независимо дали става дума за образование или борба с епидемии, може да има насърчителни послания, които показват, че администрацията на Тръмп ще организира нещата, ще премахне регулационните препятствия и ще превърне Америка в лидер в нововъведенията", заяви филантропът по телевизия Си Ен Би Си.

Милиардерът Бил Гейтс, който заедно с други богати дарители създаде нов фонд за инвестиране в чисти технологии, уточни, че е говорил по телефона с Тръмп за пръв път едва неотдавна и подчерта, че те имат "много общи приятели".

Утре Доналд Тръмп ще се срещне в Ню Йорк с шефовете на редица големи технологични компании като Джеф Безос от "Амазон", Тим Кук от "Епъл", Сатя Надела от "Алфабет" ("Гугъл") или Илон Мъск от "Тесла" и "Спейс Екс".

Очаква се бъдещият президент да прикани тези бизнес лидери да създадат работни места в САЩ. Миналата седмица Тръмп заяви, че би искал Епъл, чиито смартфони се произвеждат в Китай, да отвори голям завод в САЩ.

Голяма част от технологичния сектор обаче подкрепяше Хилари Клинтън по време на президентските избори, така че Тръмп ще е във враждебна среда, отбелязва Франс прес.

Водещи

Най-четени