Германия ускорява депортацията на тунизийските мигранти 23.12 | 19:21

Канцлерът Меркел се разбра с президента на Тенис за бързо и масово експулсиране

От iNews.bg

Германското правителството иска да се ускори депортацията на мигрантите от Тунис, които не са успели да получат убежище и да се увеличи броя на експулсираните. Това е заявила германската канцлерка Ангела Меркел в телефонен разговор с тунизийския президент Бейджи Саид Есебси, предаде Ройтерс, цитирана от Фокус.

Меркел заяви това, след като италианската полиция застреля в петък тунизийския мигрант, свързан с нападението срещу коледния пазар в Берлин.

Според канцлера нападението е повдигнало много въпроси и правителството ѝ ще предприеме мерки за подобряване на сигурността.

"Ние също така сме постигнали прогрес по въпроса за депортирането на тунизийските граждани, които нямат право да остават в Германия. Заявих на тунизийския президент, че ще трябва значително да ускорим депортационния процес и да увеличим броя на върнатите хора", посочи Меркел.

Припомняме, че при терористичната атака срещу най-известния коледен базар в Берлин в понеделник вечерта, при която ТИР връхлетя с голяма скорост павилионите, загинаха 12 души, а около 50 бяха ранени. Нападението бе извършено като това през лятото в Ница, където камион прегази десетки хора по крайбрежната алея след тържеството за националния празник на Франция.

Водещи

Най-четени