Загиналите след трусовете в Италия станаха 17 30.05 | 14:36

Близо 15 хил. души нямат покрив над главата си

От Ивайло Ачев

Жертвите от вчерашното земетресение в Италия станаха 17 души, след като спасителни екипи откриха тялото на един от обявените за безследно изчезнали жители на областта Емилия-Романя, предаде Sky Italia.

До тази сутрин официално жертвите бяха 16 души, след като спасителен екип успя да извади жена, която се смяташе за загинала, изпод развалините на къщата ѝ. Оказа се, че жената е извадила страхотен късмет – при срутването на сградата, в която се е намирала, жертвата е била "погребана" от голям гардероб, който я е предпазил от падащите отломки. След това спасителите са чули виковете ѝ за помощ и са я извадили.

Според последните данни ранените от трусовете вчера, 29 май, вече са 350 души, а близо 15 хил. нямат покрив над главата си. 

Северна Италия и по-точно областите Емилия-Романя и Ломбардия преживяха много тежък ден, след като в разстояние на няколко часа имаше три земетресения с магнитуд над 5 по Рихтер и общо 40 труса с магнитуд над 3 по Рихтер.

Всички трусове станаха в провинция Модена, като най-силният – 5,8 по Рихтер, се счита за напълно отделно земетресение, различно от това, което удари същия регион на 20 май. Тогава загинаха седем души.

Водещи

Най-четени