Возняцки триумфира с титлата в Индиън Уелс при жените 20.03 | 21:33

Датчанката се наложи с 2:1 над Марион Бартоли

От iNews.bg

Водачката в световната ранглиста при жените Каролине Возняцки триумфира с титлата на престижния тенис турнир от сериите Мастър в Индиън Уелс, САЩ.

Датчанката се наложи с 2:1 сета над Марион Бартоли (Франция), спечелвайки отделните части съответно с 6-1 2-6 6-3.

По този начин Возняцки завоюва своята 14-а титла в кариерата и продължава да се намира на първо място в световната ранглиста, въпреки че все още няма трофей от Големия шлем във витрината си.

Първият сет протече при пълно надмощие на датчанката, която даде само един гейм на своята опонентка и поведе с 1:0 сета. Бартоли обаче значително подобри играта си във втората част и успя на два пъти да пробие сервиса на Возняцки, изравнявайки резултата в сетовете след 6-2 гейма.

Най-оспорвана бе последната част, където французойката обаче трябваше да се справя и със сериозни здравословни проблеми. Возняцки поведе с два пробива и 4-1, но Бартоли успя да стисне зъби и да върне единия пробив, а след това и да намали за 3-4. Това обаче не се оказа достатъчно и датчанката спечели следващите два гейма, като по този начин си осигури и крайната победа в мача.

Тенисистка №1 при жените в момента се намира във впечатляваща форма от началото на сезона, като това бе нейна 19-а победа от общо 22 мача. Преднината на Возняцки пред втората в света – Ким Клайстерс пък бе увеличена на 955 точки, тъй като белгийката отпадна на четвърфиналите в САЩ.

Водещи

Най-четени