Възкръсването на Ферари 31.03 | 13:11

Анализ на Емилиян Стойков от Евроспорт за изминалото Гран при на Малайзия

От Даниел Любомиров

Sporta.bg продължава да предоставя на читателите си експертни мнение от водещи български журналисти под формата на коментари, анализи и интервюта. Когато става въпрос за един от най-обичаните спортове - Формула 1 - името на Емилиян Стойков е едно от първите, за които феновете се сещат.

Ето неговия анализ за случилото се в Гран при на Малайзия. (Можете да следвате Емилиян Стойков в социалната мрежа Туитър НА ТОЗИ ЛИНК).

В минутите след Гран При на Малайзия сред феновете на Формула 1 имаше едно преобладаващо усещане - спомен за миналото, породен от редуването на германския и италианския химн. Завръщането на Ферари стана по-бързо дори от очакванията на феновете. Победата на Себастиан Фетел бе първа за Скудерията от Барселона 2013-та, а от Китай 2006-та германец не беше печелил с болид на кончетата.

След хегемонията на Мерцедес по време на тестовете и първото състезание, на пръв поглед този резултат изглежда шокиращ. Още в петък, обаче, Фетел и Райконен подсказаха за големия потенциал, след като темпото в дълга серия обиколки беше сходно с това на "сребърните стрели”, а износването на гумите беше дори по-добро. А в неделя се случи нещо, което не сме виждали от години - хладнокръвие във Ферари, правилни тактически решения и проява на самообладание, докато точно обратното се случваше при Мерцедес.

Целият анализ на Емилиян Стойков четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени