Казийски и Соколов блестят при победи на отборите си в Италия 21.01 | 08:41

Матей Казийски се отличи с 14 точки при успеха на Тренто над Алтотевере, а Цветан Соколов наниза 15 пункта за победата на Кунео над Латина

От Мариян Найденов

Матей Казийски и Цветан Соколов бяха сред най-добрите за Итас Диатек Трентино и Бре Банка Ланути при победите на двата тима в италианската Серия А1.

Отказалият се от националния тим на България посрещач беше обявен за MVP в срещата на миналогодишния финалист в първенството, след като наниза 14 точки за лесната победа с 3:0 (25:19, 25:16, 25:21) над Алтотевере.

Успехът на Тренто не беше поставян под съмнение дори за секунда, като играчите на Радо Стойчев не играха на повече от 70% от възможностите срещу слабака от Сан Джустино. Благодарение на победата в зала "Пала Тренто" Итас Диатек остава на първо място с 13 победи и едва 2 загуби.

От своя страна Цецо Соколов отново записа солидно количество минути като център за Кунео, но това не му попречи да наниже 15 точки при 50% ефективност в атака, а освен това отново затрудни максимално Латина на Силвано Пранди със сервисите си, забивайки 3 за победата с 3:0.

Срещата обаче далеч не беше толкова лесна, като Кунео взе първата част при 25:23, а втората с 25:21, но третата беше изключително тежка. Двата отбора се захапаха и играеха дълго точка за точка, но при 38:38 блокада и контра на Вийсманс донесе драматичния успех с 40:38 точки в последната част.

Кунео в момента са на 4-о място, като феновете на волейбола в Италия, а и в България, вече се приготвят за шоуто между Цветан Соколов и Матей Казийски, чиито отбори ще премерят сили следващата неделя от 18:30 часа българско време, а BTV Екшън ще предава срещата директно.

Водещи

Най-четени