Раонич се отказа, Григор е на финал в Пекин срещу Мъри 08.10 | 16:44

Гришо се класира директно за третия си финал за годината и девети в кариерата си

От iNews.bg

Григор Димитров се класира без игра за финала на тенис турнира от сериите ATP 500 в Пекин, където утре ще се изправи срещу Анди Мъри. Причината за това е бил отказът заради контузия на Милош Раонич да участва в днешния полуфинал между двамата, предаде БГНЕС.

Канадецът имал травма на десния глезен, която не му позволява да излезе на корта. Така Димитров се класира директно за третия си финал за годината и общо девети в своята кариера.

През 2016 г. първата ни ракета достигна до финалите на турнирите в Сидни и Истанбул, в които обаче загуби съответно от Виктор Троицки и Диего Шварцман.

В спора за титлата в Пекин негов съперник ще е водачът в схемата Анди Мъри, който по-рано днес победи в два сета Давид Ферер от Испания.

До момента Григор и Мъри са се срещали общо 10 пъти и шотландецът води на българина със 7:3 победи. От началото на настоящия сезон двамата имат по една разменена победа. Димитров спечели с 2:1 сета на Мастърса в Маями, а в началото на септември Мъри взе реванш и надви с 3:0 сета българина на осминафиналите на US Open.

Предстоящият финал в Пекин ще се проведе в неделя, не преди 14.30 часа българско време.

Водещи

Най-четени