„Анонимните“ обявиха война на педофилите 17.07 | 14:19

На атаката са подложени чат сайтовете, в които педофили си разменят порнографско съдържание

От Георги Георгиев

Представителите на различни държавни структури и частни компании често определят "Анонимните" като кибертерористи и престъпници. С последното си изявление, деклариращо война срещу педофилите в мрежата, хакерите може би ще успеят да обърнат част от тези негативни настроения срещу себе си и да бъдат възприети по скоро като борци за свобода и човешки права в мрежата.

В публикувано в YouTube видео се казва, че хакерите ще предприемат активни действия срещу едни от най-извратените места в мрежата – чат сайтовете, използвани от педофилите за размяна на изображения, съдържащи детска порнография.

В обявената операция с кодовото име PedoChat ще бъдат представени имената, имейл адресите и IP адресите на няколкостотин потребители, които са уличени в ползването на педофилски чатове.

Това не е първият път, в който известната хактивистка група атакува педофили. Миналия октомври "Анонимните" взеха на мушка компанията Freedom Hosting и я обвиниха, че съзнателно поддържа сайтове с детска порнография.

Сега хакерите заявиха, че тяхната цел е "да намалят и дори да изтрият тази чума от интернет". Те "осъзнават сериозността на начинанието си и не очакват да успеят да го завършат за кратък период".

Водещи

Най-четени