Деца на борда на първия полет на SpaceShipTwo 12.07 | 09:37

Космическите кандидат-туристи на Virgin Galactic вече са повече от всички хора, излизали някога в космоса

От Георги Георгиев

Британският магнат и собственик на Virgin Galactic Ричард Брансън съобщи, че той и две от децата му – Холи и Сам, ще се качат на първия туристически полет на частния космически апарат SpaceShipTwo, съобщава AP.

Очаква се историческият полет, който ще превърне Virgin Galactic в първата частна аерокосмическа компания изпращаща туристи в космоса, да се състои през следващата година.

Брансън, който е притежател на бизнес империята Virgin, съобщи новината в сряда по време на въздушното шоу Farnborough, организирано южно от Лондон. Освен от британския милиардер шоуто бе посетено от други 120 клиенти на Virgin Galactic – т.нар. бъдещи астронавти, които са предплатили по 200 хиляди долара за двучасово пътуване в космоса на борда на SpaceShipTwo.

От Virgin Galactic съобщават, че за момента са направени общо 529 депозита от потенциални пътници, желаещи да видят Земята отвисоко – с един повече от всички хора, които са излизали в космоса от първия полет на Юрий Гагарин през 1961 г. насам.

По време на изложението в Лондон Ричард Брансън представи и планове за изпращането на малки сателити в околоземна орбита на една десета от цената на сегашните разходи за подобна операция.

Водещи

Най-четени