Мост между поколенията в Деня за безопасен интернет 07.12 | 16:57

Центърът за безопасен интернет организира конкурс за сцена по темата

От Деляна Петкова

Националният център за безопасен Интернет обяви конкурс за кратка пиеса с продължителност до 20 минути на темата "Мост между поколенията: Да откриме дигиталния свят заедно и ... безопасно". Инициативата е насочена към учениците от I ви до XII клас и е посветена на Международния ден за безопасен интернет, съобщават от центъра.

Победителите ще бъдат определени от жури под председателството на заместник-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.

Сред критериите за оценка за съответствие с темата на Деня за безопасен Интернет, оригиналност на идеята и включването на различни поколения в сюжета. Сценариите ще се приемат до 15 януари 2012 година. Повече за конкурса можете да намерите тук.

Денят на безопасния Интернет ще се проведе на 7 февруари 2012 година. Темата тази година ще бъде общуването между различните поколения, което е най-сигурната защита на децата във виртуалния свят. Младите поколения може да са с добра компютърна грамотност, но им липсват житейският опит и социалните умения на по-възрастните, които станаха жизнено важни за предотвратяване на различните видове заплахи в онлайн средата, допълват от центъра.

За участие в Деня за безопасен Интернет 2012 г. от България вече са се регистрирали близо 70 училища и организации.

Водещи

Най-четени