35 лв. на ден, за да карате ски на Витоша 03.12 | 09:47

Картата в Пампорово поскъпва с 4 лв. - до 53 лв., а в Боровец и Банско цените остават без промяна

От Цанка Донкова

35 лева на ден ще струва удоволствието да карате ски на Витоша този сезон. Целодневната карта за съоръженията за деца пък ще се продава за 21 лева, съобщава БНТ.

Ако пожелаете да практикувате любимия ви зимен спорт и вечер, и тази година ще имате тази възможност. Цената за нощната писта на Витоша е като тази на полудневната карта за лифтовете на "Алеко" – 22 лева.

Без промяна пък остават цените за използване на съоръженията в Боровец и Банско. Що се отнася до Пампорово, картите ще са с три лева по-скъпи от миналата година. Там възрастните скиори ще плащат по 53 лева на ден, а децата – по 32 лв.

Любителите на зимните спортове вече нетърпеливо броят последните дни до началото на новия ски сезон у нас. Пистите вече се обработват, а лифтовете на Витоша са ремонтирани.

В Пампорово ще са първи в откриването на ски сезона тази зима. Там пистите ще отворят още в събота (07.12.). Седмица по-късно влековете ще заработят в Банско и Боровец. Откриването на ски сезона на Витоша пък зависи от падналия сняг. От компанията, която стопанисва ски съоръженията се надяват, че сезонът за софиянци ще стартира около 15 декември.

В планината вече има ентусиасти, които се възползват от падналия сняг, макар че съоръженията все още не работят.

Добра новина очаква скиорите от столицата през новия сезон. Билетът за кабинковия лифт на Витоша ще поевтинее с 4 лева. Затворени обаче ще останат влек "Заека" и лифт "Романски".

"Остава да работят "Витошко лале" 1 и 2, Драгалевският лифт, влек "Черни връх", на Ветровала предлагаме Помагалския влек, заедно с бейби влека, обяснява Радослав Пеев, началник сектор "Писти и машинен парк".

Водещи

Най-четени