Бразилия стартира с нулево равенство на Копа Америка 04.07 | 10:02

"Селесао" не успя да победи тима на Венецуела, Парагвай и Еквадор също не си отбелязаха голове на старта

От Краси Киров

Отборът на Бразилия разочарова феновете си след като стартира с нулево равенство кампанията си в турнира Копа Америка.

Възпитаниците на Мано Менезеш не успяха да се справят с непретенциозния тим на Венецуела. В другият двубой от групата Парагвай и Еквадор също завършиха 0:0. Така във вчерашните двубои от Копа Америка нямаше отбелязани голове за жалост на публиката и феновете.

Бразилците имаха няколко много добри шанса за гол през първото полувреме срещу Венецуела, като Пато нацели и горната греда. След това "селесао" не бе убедителен и не успя да отбележи гол до края на срещата.

Иначе Бразилия започна с Робиньо, Пато и Неймар в нападение, което предвещаваше много скорост в атаките на тима, подпомагани от халфовата линия от младата надежда Гансо. Мнодо добри включвания правеха бековете Даниел Алвеш и Андре Сантош.

Капитанът на Бразилия Лусио пък изигра своя мач номер 100 с екипа на "селесао". Много добър двубой за тима на Венецуела записа защитника Габриел Сичеро, който преди време игра в българския Вихрен.

Бразилия наложи своето темпо още в началото на мача и се наложи вратарят на венецуелците Рени Вега да спасява удар на Робиньо. След това футболистът на Милан заедно с Неймар записаха някои индивидуални акции, които не доведоха до опасност. Най-чистото положение се откри пред Пато, който се освободи на позиция в наказателното поле и разтресе горната греда. След това Робиньо се провали сам срещу вратаря.

От другата страна Венецуела стигна до една много опасна атака, спряна от Тиаго Силва с жълт картон. Съдията можеше да остави играта защото футболист на Венецуела се откъсваше сам срещу вратаря, но след съдийския сигнал играта бе подновена с пряк свободен удар.

През второто полувреме Мано Менезеш пусна в игра Фред, но и той не успя да се включи активно. В края бразилците разчитаха повече на грешки на съперника. Така Бразилия след Аржентина също стартира с равенство на турнира Копа Америка.

В другия мач от група В Парагвай и Еквадор също не си отбелязаха гол и така след първите мачове и четирите отбора са на изходна позиция. Вратарят на Еквадор Марсело Елисага е с най-голям принос за нулевото равенство, след като спаси няколко опасни удара към вратата си. Роденият в Аржентина Елисага отрази акробатично опасен удар с глава на Роке Санта Крус в средата на второто полувреме, а преди това се намеси решително и при удари на Едгар Барето и Нестор Ортигоса.

Водещи

Най-четени