Пощите ще печелят от куриерски услуги 21.03 | 15:14

Очаква ръст от 14% в приходите от тази дейност, заяви зам.-министърът Георги Тодоров

От Георги Георгиев

Български пощи очакват 14 % ръст на приходите си от куриерски услуги на благодарение на мерките, които правителството предприема. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров при откриването на самостоятелния офис на "Булпост" във Велико Търново.

На събитието присъстваха областният управител Георги Рачев, изпълнителният директор на "Български пощи” ЕАД Валентин Петков и др., съобщават от пресцентъра на транспортното министерство.

"Нашата цел е с налагането на куриерските услуги да разширяваме и клоновата мрежа”, коментира Георги Тодоров. Той обясни, че днес ще отворят врати още два офиса за куриерски услуги в градовете Плевен и Русе. По думите му това ще доведе до привличане на повече индивидуални и корпоративни клиенти, както и подобряване на позициите на дружеството на пазара.

В отговор на журналистически въпрос, Георги Тодоров съобщи, че правителството е отпуснало 40 хил. лв. за подобряване на цифровия сигнал в четири общини от областта –Велико Търново, Златарица, Елена и Сухиндол. "Кметовете имат пълна свобода да изберат най-доброто решение за осигуряването на цифров сигнал", обясни той.

По-рано днес заместник-министър Георги Тодоров се срещна с областния управител на Велико Търново Георги Рачев. Двамата обсъдиха възможностите за развитие на летище Горна Оряховица и някои други важни проекти за областта.

Водещи

Най-четени