Сагата около „Дунарит“ се заплита 06.09 | 12:05

Заводът няма да спира работа, ще намерим изход от ситуацията, обеща Караниколов

От iNews.bg

"Ситуацията със собствеността на "Дунарит" е много объркана. Г-н Емилиян Гебрев не е вписан в Търговския регистър като собственик на дружеството”. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на брифинг в Министерството на икономиката. По думите му към момента собственик си остава дружеството "Кемира”, акциите на които са запорирани от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество (КОМПИ), което е видно от Търговския регистър.

"Имаше спекулации, че Министерството на икономиката отнема лиценза на ”Дунарит”, но не е вярно. Поемаме ангажимент дружеството да не спира работа си и работниците да запазят работните си места", поясни още Караниколов. Според него вакуум в този бизнес няма - ако едно дружество бъде спряно, чуждестранни конкуренти идват на негово място.

Караниколов припомни, че Държавна консолидационна компания (ДКК) е платила на синдиците на КТБ, като с тези пари ще бъдат удовлетворени кредиторите на банката. В тази връзка дори имаше благодарствено писмо към премиера Бойко Борисов и Министерството на икономиката от страна на "Дунарит".

Следващата седмица Министерството на икономиката ще представи анализ за състоянието около задълженията на "Дунарит". Икономическият министър увери, че ведомството ще работи в интерес на работниците, оптималното функциониране на дружеството и респективно на целия военно-промишлен комплекс.

Водещи

Най-четени