Няма да вдигат цената за "дялово разпределение" 18.07 | 11:11

Изравнителните сметки за отоплителния сезон 2010-2011 г. ще бъдат готови най-късно до края на август

От Петя Михайлова

Няма да има увеличение на цената за извършването на услугата "дялово разпределение" през следващия отоплителен сезон, съобщиха от "Топлофикация София", цитирани от БТА.

За това са се споразумели ръководствата на столичната компания и на 10-те фирми за дялово разпределение, обслужващи абонатите на дружеството.

В подписаните нови договори е записано, че измервателните уреди ще се отчитат безплатно с две посещения, като едното задължително ще е в извънработно време.

От дружеството уточняват, че финалните изравнителни сметки за отоплителния сезон 2010-2011 г. ще бъдат готови най-късно до края на август, защото все още тече законовият срок на възражения и преизчисления.

В края на миналата година една от най-големите фирми за топлинно счетоводство в страната -"Техем" започна кампания за подмяна на всички уреди за дялово разпределение на топлинна енергия с нови, позволяващи дистанционно отчитане.

Измервателите с радиосистема са на цена от 39 лв. с ДДС, а на водомер с радиосистема - 79 лв. с ДДС.

Чрез вградената радиосистема уредите от ново поколение не само могат да бъдат отчитани дистанционно, без отчетникът да влиза в дома на клиентите, но също така и да се извършва реално отчитане на потребяваната енергия всеки месец, което ще позволи да се избегнат изравнителните сметки в края на сезона.

Водещи

Най-четени