Фалшиви документи спъват „Да, България“ да участва сама в изборите 06.02 | 19:39

В СГС са постъпили жалби уж от членове на партията, те отричат да са ги подавали

От iNews.bg

Фалшиви жалби в съда може да попречат на партията на Христо Иванов "Да, България" да се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Въпросните документи оспорват легитимността на регистрацията на новия политически проект. Хората, които уж са ги подали обаче категорично отричат да са правили такова нещо.

Три жалби са били депозирани днес в Софийския градски съд. Те са подадени от граждани с имена Иван Иванов и Вера Димитрова Асенова. Пред БНР самата Асенова, която е член на партията, отрече да е подавала жалба. Тя заяви същи, че ще провери в СГС дали някой не е злоупотребил с личните й данни. Под третата жалба стои името на Добромир Добрев. Той е бил на учредяването на партията, но си е тръгнал след скандал.

Жалбите са непълни, без ЕГН-та, без адрес и са изпратени по пощата, твърдят източници на радиото. Почеркът на отделните документи пък е сходен. Затова и от "Да, България" смятат, че са фиктивни.

Според лидерата на партията няма нищо случайно в това, че жалбите - фиктивни или не, са подадени точно днес. "Те са изчислени така, че да предотвратят възможността на "Да, България" да се яви със самостоятелна регистрация на следващи парламентарни избори. Цялото това нещо е организирано като провокация срещу нашето явяване на вота. Това, което мога да кажа, е, че няма да се получи!", коментира Христо Иванов.

Жарбите стопират регистрацията на "Да, България", защото дори и да се стигне до отхвърлянето им от ВКС, това ще стане след крайния срок, който ЦИК е определила за регистрация за участие в предсрочния вот. Тази вечер формацията ще обсъжда как ще участва в изборите, след като вече е на практика няма как да го направи със самостоятелна регистрация.

Водещи

Най-четени