В Испания: Димитър Бербатов вариант за Барселона 15.05 | 08:15

Българинът е в разширения списък с трансфери на новия наставник

От Краси Киров

Българинът Димитър Бербатов е трансферна цел на испанския гранд Барселона, твърди каталунското издание "Ел Мундо Депортиво".

Според редактора Сержи Соле интерес към българина е искан от новия наставник на тима Тито Виланова, който ще поеме тима след последния мач за сезона за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао.

Изданието припомня, че Бербатов получаваше нищожен шанс от страна на Сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, въпреки че стана голмайстор за изминалия сезон и помогна на "червените дяволи" да запишат 19-та си титла.

След това Бербо бе резерва през настоящия сезон и дори често оставаше извън групата преди мача. Договорът на българина бе автоматично удължен с една-единствена цел - да не си тръгне без пари от "Олд Трафорд", особено като се има предвид, че Бербо е най-скъпата покупка в историята на Юнайтед.

Според "Мундо Депортиво" от Барселона са имали интерес към Бербатов още преди няколко години, но тогава в тима са предпочели да привлекат Златан Ибрахимович.

Наскоро мениджърът на Бербо Емил Данчев обяви, че българина ще продължи кариерата си извън Висшата лига. Също така се смята, че Бербатов иска да играе в отбор, който ще се бори за Шампионска лига. Интерес към българина имат отборите на ПСЖ, Валенсия, Лацио, Галатасарай.

Водещи

Най-четени