Доброволци финансираха порно филм в Германия 13.12 | 09:58

Състоя се премиерата на единствения по рода си обществено финансиран порно филм в Германия

От Олга Андреева

Еротичният филм "Хотел "Желание" е първият германски филм, който е финансиран изцяло от доброволни дарения. Така наречения филм "porNEOgraphic" отпразнува официалната си премиера тази седмица в Берлин.

Тези, които проявяват интерес да го гледат, ще трябва да го изтеглят, тъй като няма да се появи по кината.

През юли 23-годишният режисьор и сценарист Сергей Моя обяви намерението си да направи "Хотел "Желание", в който да участват звезди като Клеменс Шик и Сарализе Волм, съобщи The Local. 

Проектът беше прост: да се съберат 170 000 евро за независим еротичен филм в 80-дневен срок. Моя обеща, че ако идеята не успее да се осъществи, средствата, които бъдат събрани чрез анонимни дарения онлайн, ще бъдат дарени за благотворителност.

Германската общественост обаче бръкна дълбоко в джобовете си, успя да осигури нужното финансиране и днес "Хотел "Желание" е първият по рода си филм, финансиран от обществото.

В общи линии сюжетът на филма се върти около страдащата от липса на секс камериерка Антония, която е съблазнена от мистериозния сляп художник Юлий, гост на хотела. Отношенията им се развиват на фона на класическа музика.

Крайната цел на Моя била да създаде еротичен филм, който да представи "сексуалността в нейната цялост и радостта, която носи на човечеството".

Въпреки че премиерата на горещата лента беше в Cinemaxx в Потсдамер Плац, тя ще бъде достъпна само за сваляне. Цените започват от 2,99 евро на videoload.de.

Водещи

Най-четени