Колко пресни са пресните плодове и зеленчуци 22.01 | 12:13
Защо губят 50% от витамините, преди да стигнат до нас
Всеобщо схващане е, че за предпочитане са пресните плодове, защото съдържат повече витамини. Откакто обаче имаме хладилници и фризери, започнахме да ги консумираме във всякакви варианти. Каква е разликата между замразената и прясната храна?
Истината е, че много от плодовете и зеленчуците, които намираме в магазините, са били набрани много преди да станат напълно готови за консумиране. Причината за това е, че така не се нараняват по време на транспортирането им.
От момента на откъсването им до стигането до крайния потребител в някои случаи се изминават много километри по въздух, вода или суша. И точно през този дълъг период уж свежата храна изгубва до 50% от ценните си хранителни вещества.
Как стоят нещата със замразената храна, разберете от колегите в Kulinar.bg. Там ще имате възможност да видите и едно интересно видео.
Водещи
-
Кабинетът одобри проектобюджета, скоростно го внсесе в парламента (ОБЗОР)
Това се случи без съгласието на бизнеса и синдикатите
13.11 | 21:00
-
Фалшиви новини „убиха” Кака Лара и Кака Лили
Зад недостоверната информация стои един и същ човек
13.11 | 20:30
-
Нинова: Минимумът на месец, за да живее нормално един човек, е 1540 лв.
Колко пенсионери получават такива пари, попита лидерът на ПП "Непокорна България“
13.11 | 20:15
Най-четени
-
Гиросът в Гърция удари рекордните 5.50 евро
Ситуацията на пазара се изостря допълнително от наближаващите празници, като прогнозите сочат...
13.11 | 11:45
-
Зимнина без буркани – алтернативата на модерните домакини
Да си нямат проблеми с гаджето, което казва- да отидем до нашите, да дадат някой буркан, че...
13.11 | 09:15