Ужасните неща, които похапваме 26.02 | 07:16

Внимавайте много какво ядете

От Елена Кирилова

Колкото и да ни се иска, храните, които похапваме, съдържат не само полезни витамини и минерали, които ни правят здрави. Вместо това в днешните хранителни продукти могат да бъдат открити екситотоксини, които имат за цел да усилят вкуса и да възбудят вкусовите рецептори.

Проблемът е, че свръхстимулирането на нервните рецептори, отговарящи за комуникацията между мозъчните клетки, причинява същинска експлозия от импулси. тя пък изтощава дотолкова мозъчните клетки, че след няколко часа те умират.

Мозъчните клетки умират наистина, а това означава, че онези части от мозъка, в които екситотоксините се целят, също умират. Това са хипоталамуса и слепоочните дялове, които имат задачата да контролират поведението, паметта, емоциите, съня и имунната система.

Кои са убийците в храните, които ядем, можете да научите от Kulinar.bg.

Водещи