В Рим за пета година ще се проведе Празник на българското кино 15.04 | 13:40

Пет български филма ще бъдат представени на фестивала

От Деляна Петкова

Пет български филма ще бъдат представени в Празника на българското кино в Рим през май, съобщи директорът на Бъгарския културен институт в Рим Борислава Чакринова, цитирана от Агенция "Фокус".

Фестивалът ще се проведе от 9 до 11 май в Дома на киното, който се намира в една много красива и много зелена вила в центъра на Рим – вила Боргезе”.

През тази година за пети пореден път в италианската столица ще бъде организиран Празник на българското кино. В това начинание културният институт е подпомогнат от българо-италианската асоциация "Феникс”., допълва още Чакринова.

В предишните издания са показани над 35 български филма, като всичките са създадени през последните години - документални, игрални, сериали, анимации. "Опитваме се да покрием всичко, което се създава. Тази година филмите са пет, откриваме с "Аве”, на следващия ден ще покажем 2 серии от втория сезон на сериала "Под прикритие”, следват "Лора от сутрин до вечер”, "Подслон” и "Кецове”, каза директорът на института. 


Празникът на българското кино ще се проведе с подкрепата на Столична община, община Рим, Асоциацията на италианските киноразпространители на Област Лацио и др. 

Водещи

Най-четени