"Тилт" ще се бори за "Оскар" 21.09 | 16:26

Лентата бе избрана за българското предложение за чуждоезичен филм

От Олга Андреева

След успешната си премиера в България през февруари филмът "Тилт" ще се бори и за "Оскар" за чуждоезичен филм.

Лентата, режисирана от Виктор Чучков-син, бе избрана за българското предложение за 84-те награди "Оскар" за чуждоезичен филм на Американската филмова академия след гласуване на Националния филмов център.

Сп. Variety окачестви филма като "ретро младежка любовна история" и отбелязва, че е гледан от над 200 000 зрители и е с приходи от 1,2 милиона долара.

Подобен успех е все още рядко срещан за филм в България, където чуждестранните ленти доминират на екраните, посочват още от списанието.

С подкрепата на германския Ostlicht Filmproduktion, "Тилт" е копродукция с българския Национален филмов център и Българската национална телевизия. Лентата разказва за четирима приятели и злочеста любовна история на фона на падането на Желязната завеса.

Едно от достойнствата на лентата, според Variety, е музиката, създадена от "Чучков Брадърс". Продуцентската компания води началото си от компанията СИФ309, създадена през 1992 г., която до днес има над 500 записа на филмова музика за световно-известни композитори и филмови режисьори.

Едновременно с това започва да работи върху филмови и телевизионни проекти.

Водещи

Най-четени