Отиваш на ресторант – хапваш пръст и тор 13.02 | 11:13
В Токио го предпочитат и почвено

Токийски ресторант, специализирал във френска кухня, предлага на клиентите си меню с ястия, в които се използва пръст и компост, съобщава в. Daily Mail, цитиран от БТА.
Пръстта е специален чернозем от Канума, префектура Точиги.
Компостът се състои от остатъци от кафе и палмови фибри. Пръстта се слага във всякакви ястия - в супата, като сос, в ризото, в сладолед и в "прочистващ" ментов чай.
Ястията нямат въобще вкус на пръст, а са с изискаността, характерна за талантливия готвач на ресторанта "Ne quittez pas".
Той дори е печелил с особените кални специалитети телевизионен конкурс.
Цената на едно пълно пръстено меню е 70 британски лири. Интересът е голям и резервациите трябва да се правят поне една седмица предварително.
Водещи
-
Трагедия в планината: Млад мъж загина край връх Мусала
Медицинският екип е пристигнал на терен с хеликоптер
17.08 | 12:20
-
Владимир Путин е поискал целия Донбас по време на срещата с Тръмп в Аляска
Това е съобщил президентът на САЩ Доналд Тръмп на украинския си колега Володимир Зеленски и на...
17.08 | 12:00
-
Летящи американски хлебарки шашардисаха бг домакини
Десетки хора сигнализираха в социалните мрежи за напастта
17.08 | 11:40
-
3 планети се подреждат в една линия
Небесните обекти ще може да се наблюдава в ранните утрини на 19, 20 и 21 август, каза Пенчо...
17.08 | 11:18
Най-четени
-
Радев: Срещата Тръмп-Путин възстанови надеждата за мир
"За да прикрие своята безпомощност в овладяването на инфлацията, на кризите, на конфузията...
17.08 | 09:00
-
Черно море бушува твърде дълго, вълните погълнаха вече 20 души
Август месец е опасен заради коварните подводни течения и високи вълни, които се превръщат в...
17.08 | 10:00
-
Слънчева неделя, между 30° и 35° градуса
В северозападните и югоизточните райони ще превали и прегърми
17.08 | 09:15