Отиваш на ресторант – хапваш пръст и тор 13.02 | 11:13
В Токио го предпочитат и почвено

Токийски ресторант, специализирал във френска кухня, предлага на клиентите си меню с ястия, в които се използва пръст и компост, съобщава в. Daily Mail, цитиран от БТА.
Пръстта е специален чернозем от Канума, префектура Точиги.
Компостът се състои от остатъци от кафе и палмови фибри. Пръстта се слага във всякакви ястия - в супата, като сос, в ризото, в сладолед и в "прочистващ" ментов чай.
Ястията нямат въобще вкус на пръст, а са с изискаността, характерна за талантливия готвач на ресторанта "Ne quittez pas".
Той дори е печелил с особените кални специалитети телевизионен конкурс.
Цената на едно пълно пръстено меню е 70 британски лири. Интересът е голям и резервациите трябва да се правят поне една седмица предварително.
Водещи
-
Костадинов: Когато "Възраждане" получи властта, ще извади България от еврозоната
Протестите ни ще продължат и след 8-и юли, увери той
06.07 | 18:00
-
Далай Лама навърши 90 години
Хиляди последователи отбелязаха юбилея на духовния водач в подножието на Хималаите
06.07 | 17:40
Най-четени
-
Напусналият ПП Димитър Шалъфов описа поетапно корупциония скандал
Преди дни общинският съветник заедно с още трима свои колеги обвиниха партията в корупционни...
06.07 | 10:00
-
Рая Назарян: Опозицията се превърна във фабрика за неуспешни вотове
Това правителство преследва много упорито всички заложени цели, заяви тя
06.07 | 13:20
-
Трима загинали, след като кола се заби в заведение в Разград
Автомобилът е управляван от 19-годишен младеж
06.07 | 11:40