10 ужасяващи личности, за които историята мълчи - част 1 12.07 | 16:58

Историите им ще смразят кръвта ви

От Микаела Мохарамян

Всички сме учили за някои страховити личности, живели назад във времето - от Адолф Хитлер до Чалрс Менсън. Но, разбира се, те не са единствените злодеи, защото историята пази много тайни за хора, които не са упоменати в учебниците по история.

Лицата, които ще видите в тази статия са на хора - чудовища, извършили много злини.

Опитите да бъдат заличени от историята с липса на повече информация се дължат на това, че тези личности са се къпали в кръв, убивали са множество невинни деца или са извършвали отвратителни непростими престъпления срещу човечеството във времена на размирици и войни.

10. Тъг Бейрам (1765 - 1840) - най-изобретателният сериен убиец в света

978805

Между 1790 и 1840 г. индийският лидер (на дяволски култ) на име Тъг Бейрам убил 9 031 души в Авад, Индия. Всъщност, английската дума "thug”, която означава "главорез” произлиза от първото име на Бейрам (Thug).

С помощта на специална церемониална кърпа наречена "Rumal”, наподобяваща носна кърпичка, Бейрам удушавал  жертвите си по специален ритуал като свидетели му били безброй членове на неговия култ.

През 1840 г. Бейрам бил екзекутиран за престъпленията си чрез обесване.

9. Императрица У Дзътиен (625 - 705) - "Очарователната” императрица

978804

* Забележка: Изображението е художествена интерпретация на императрицата

У Дзътиен била единствената жена императрица в историята на Китай. Известно е, че е била страховита и безмилостна личност, която никога не се поколебавала да убива в полза на страната си или просто за собствени облаги. Императрицата довела Китай до период на политическо и военно надмощие, тя е отговорна за разширяването на територията на китайската империя. Но въпреки успехите си, тя била безсърдечен, жесток и сексуално-покварен човек и брутален лидер. Тя дори убила невръстното си момиченце, за да продължи политическата си кариера.

Всеки ден от властването й У разпореждала мъчения, екзекуции и насилствени самоубийства. Тя организирала убийствата на нейните съперници, членове на семейството, духовници и още безброй много хора. Императрица Дзътиен заповядвала десетки хиляди от хората й да бъдат отравяни или сварявани живи, а понякога "просто” осакатявани. Управлявала Китай до смъртта си, която била просто от старост на 81 години.

8. Бел Гюнес (1859 - ? ) - "Красавицата на Ада”

978803

Бел Гюнес, родена в Норвегия през 1859 г., водела нормален живот докато през тийнейджърските си години не била ударена силно в стомаха от мъж, което довело до загубата на първото й дете. От тогава Гюнес се променила драстично. Сякаш по съвпадение мъжът, който я наранил умрял скоро от рак на стомаха.

През 1881 г. Гюнес имигрирала в САЩ, където работела като слугиня, омъжила се и родила деца. Тя открила осигурителни полици на всички членове на семейството си, но скоро след това децата й започнали да умират от стомашни проблеми. После съпругът й починал от болест на червата - това се случило в същия ден, когато неговата полица била разкрита. Гюнес събрала всички пари от полиците на мъртвото си семейство, а после се омъжила повторно.

Само седмица след втората си сватба детето на втория й съпруг от предишен брак умряло докато Бел се грижела за него. След година починал и вторият й съпруг от мистериозна рана в главата. Гюнес отново събрала парите от застрахователните полици и се преместила.

Престъпленията й били разкрити от момче, което работило в една от къщите и чиито чувства тя отхвърлила. Всъщност, тя убила повечето от ухажорите и гаджетата си, както и двете си дъщери, а най-вероятно и двамата си съпрузи и всички останали деца (общо жертвите й са от 20 до 40) за период от 20 години.

Бел забогатяла много от застрахователните полици, богатствата на мъжете си и ценностите на жертвите си. Уви, Гюнес никога не била осъдена за действията си. Тя изпразнила банковите си сметки и изчезнала в началото 1900 г.

7. Лиу Пенгли (неизвестни години, но вероятно около 144 г. пр. Хр) - един от първите серийни убийци в историята на човечеството

978802

* Забележка: изображението не е на Лиу Пенгли, защото няма намерени такива

Лиу Пенгли бил принцът на провинция Жидонг в Китай и братовчед на императорът. Пенгли бил арогантен и жесток. Забавлявал се като събирал също толкова зли родственици и роби, с които организирал засади на околните селища. Нападали мястото, изнасилвали, плячкосвали и взимали още роби като сувенири. Принцът тероризирал хора за спорта, обирал ги, убивал любимите им и ги оставял в пустощта да умрат от глад. Хората на Жидонг живеели в постоянен страх, криели се в домовете си и избягвали да остават навън по тъмно. Пенгли бил виновникът за смъртта на поне 1 000 човека, но вероятно реалната бройка е много по-голяма.

Когато императорът научил за зверствата на Лиу, той отказал да екзекутира собствения си братовчед, затова му отнел кралските привилегии, земята и имуществото. Направил го обикновен гражданин и го заточил в далечна страна.

6. Ранавалона I (1778 - 1861) - Лудата кралица на Мадагаскар

978806

Ранавалона I била кралица на кралство Мадагаскар  в продължение на 33 години. По време на управлението си тя работила усърдно, за да намали зависимостта на Мадагаскар от Европа, да отблъсне френските атаки и да сформира огромна и внушителна армия. Тя събирала войските си като карала на сила бедни селяни да й служат в битки и по този начин да изплатят натрупаните дългове. Милиони загинали през нейното управление заради войните, болестите, глада, тежките наказания за дребни нарушения и насилствен труд.

 През живота си Ранавлона била приемана като тиранична владетелка, която не е сигурно дали е била съвсем стабилна психически. Често прибягвала до жестоко насилие върху собствения си народ  и европейците (особено французи) и това бил поводът европейците да започнат да я наричат "Лудата кралица на Мадагаскар”, "Ранавалона жестоката”, "Кървавата Мери от Мадагаскар”, "Най-откачената кралица в историята”, "Злата кралица Ранавалона” и "Женският вариант на Калигула”. Очаквайте останалите 5 безмилостни личности, прикрити някъде в тайните книги на историята.  

Към част 2

Водещи

Най-четени