Повечето американци смятат, че страната им върви в грешна посока 10.08 | 20:33

Рейтингът на Обама е спаднал с 4% в сравнение с миналия месец до 45%

От Петя Михайлова

Огромното мнозинство от американците смятат, че страната им върви в погрешна посока, показва съвместно проучване на "Ройтерс" и социологическия институт "Ипсос".

Така мислят близо три четвърти от участниците в сондажа, 73%, като на обратното мнение са едва 21%.

Това е най-лошият показател, откакто Ройтерс и "Ипсос" започнаха да правят проучвания на общественото мнение в Съединените щати през февруари 2009 г.

Близо половината от анкетираните - 47% - с 13% повече в сравнение с преди година - смятат, че най-лошото в икономически план тепърва предстои.

Това е най-високото равнище на този показател от неговия пик от 57% през март 2009 г. - в разгара на рецесията.

Рейтингът на президента Барак Обама е спаднал с 4% в сравнение с миналия месец до 45%.

Проучването е било извършено сред 1055 пълнолетни американци между четвъртък и понеделник - период, който бе белязан от историческо понижаване на кредитния рейтинг на Съединените щати, нови опасения от рецесия и начало на масови продажби на фондовите борси.

Агенцията отбелязва, че докато гражданите на САЩ смятат, че мнозина във Вашингтон си поделят вината, републиканците изглежда търпят най-много пасиви от мъчителните преговори за повишаване на тавана на държавния дълг, които изложиха на показ дълбокото разделение между двете основни политически партии в страната и тяхната неспособност да правят компромис.

Водещи

Най-четени