Румънски национал подписа за три години с ЦСКА 16.06 | 18:20

Янис Зику парафира днес контракта си с "армейците", след като вчера премина медицински изследвания в столицата

От Константин Симидчийски

Румънският национал Янис Зику вече е футболист на българския ЦСКА, след като днес той парафира тригодишен договор с носителя на купата на страната.

Новината бе потвърдена от официалния сайт на "червените", а бившият футболист на Интер подписа своя контракт в присъствието на изпълнителния директор на клуба Венци Живков.

За последно Янис Зику защитава цветовете на Политехника Тимишоара в румънския шампионат, но лицензът на тима бе отнет поради финансови неуредици, което и принуди 27-годишния футболист да потърси ново развитие на кариерата си.

Вчера румънецът премина през рутинните медицинските прегледи в столицата, а днес бе финализирано и преминаването му на "Българска армия".

Янис Зику стартира своята професионална кариера в Динамо Букурещ през 2000, а четири години по-късно е продаден на италианския гранд Интер. За "нерадзурите" обаче румънецът не изиграва нито един мач, като бива преотстъпен на Парма, Динамо и Рапид, преди през 2007 отново да подпише с родния си клуб.

През 2010 Зику за втори път напуска Динамо, подписвайки петгодишен контракт с Политехника Тимишоара. Румънският национал записва впечатляващ първи сезон за своя нов клуб и дори успява да стане голмайстор на шампионата. Последвалите правни проблеми на Политехника предоставиха и шанс на ЦСКА да привлече румънеца в редиците си.

Водещи

Най-четени