Пострадали при инцидента с „Коста Конкордия“ искат 460 млн.долара 28.01 | 12:43

Шестима пътници настояват за обезщетение

От Филипа Тодева

Шестима от пътниците, пострадали при инцидента с туристическия кораб "Коста Конкордия" в Италия, са внесли в съда иск срещу американската туристическа фирма "Carnivale" и филиала й "Коста Крочиере". Те настояват да им бъде изплатено обезщетение в общ размер от 460 милиона долара, предаде Франс прес, цитирана от БТА. В жалбата туристическата компания е обвинена в небрежност.

iNews припомня, че на кораба "Коста Конкордия" имаше над 4 хил. души, когато се случи аварията на 13 януари. Компанията собственик обвини капитана за инцидента. По последни данни при корабокрушението са загинали 16 души, а други 16 са в неизвестност.

Преди седмица италианската асоциация за защита на потребителите "Кодаконс" съобщи, че ще заведе в най-скоро време колективен иск срещу американския оператор на потъналия лайнер "Коста Конкордия" - Carnival Corporation, която е най-голямата в света компания за круизни пътувания. Асоциацията иска да се опита да издейства най-малко 16 хил. евро обезщетение за всеки пътник, но крайната  сума може да бъде два или три пъти по-висока предвид преживения ужас, провалените ваканции и сериозните рискове, на които са били подложени пасажерите.

Водещи

Най-четени