3-ма души загинаха при вчерашното земетресение в Япония* 08.04 | 07:20

Земетресение с магнитуд 7,4 разтърси Япония вчера

От Кремена Бедерева

Трима души са загинали, а близо 100 са ранени, след като вчера земетресение с магнитуд 7,1 по Рихтер разтърси Япония, предаде АФП.

Загинали са 63-годишна жена в префектура Ямагата и двама мъже на 79 и 85 години в префектура Мияги, която беше най-тежко засегната от разрушителното земетресение и последвалото цунами на 11 април.
Според различни данни ранените са между 93-ма и 130 души.

Около 3,6 милиона домакинства в североизточните райони на Япония са без електричество след новия трус., който все още се възстановява от мощния трус и възникналото след него цунами миналия месец, предаде АФП.

iNews припомня, че земетресение с магнитуд 7,4 разтърси Япония вчера. Епицентърът на силния трус е на дълбочина от 40 км под дъното на Тихия океан, край бреговете на североизточната префектура Мияги. 

Земетресението е станало в 23.32 ч. местно време (17.32 ч. бълг.). Отново бе организирана евакуация на населението в района на АЕЦ "Фукушима-1".

От "Токио Електрик" съобщиха, че АЕЦ "Фукушима-2" работи нормално, а в авариралата АЕЦ "Фукушима-1" не са възникнали нови усложнения. Няма проблеми и с функционирането на АЕЦ "Ибраки".

Електрозахранването в префектурите Фукушима и Ямагата е било спряно. По информация на "Киодо" работата на ТЕЦ "Аомори" и ТЕЦ "Акита" е била временно нарушена.

*Информацията е актуализирана към 7.20 часа.

Водещи