Байерн надигра трудно опашкаря Аугсбург 06.11 | 20:46

"Баварците" трябваше да треперят в края, но все пак спечелиха

От Даниел Любомиров

Байерн трябваше да трепери в края, но все пак спечели първия си мач срещу Аугсбург в историята на Първа Бундеслига с 2:1 и постигна успех в Баварското дерби. Двата тима досега не се бяха срещали в първенството на Германия, а единствено бяха играли за Купата на страната преди 28 години. Победата пък бе четвърта поредна за възпитаниците на Юп Хайнкес във всички турнири.

В крайна сметка головете на Марио Гомес в 16-ата минута и на Франк Рибери в 28-ата дадоха спокойствие на "баварците" за втората част. За тяхна изненада обаче домакините не се бяха отказали да преследват целите си и намалиха в 59-ата минута чрез Хосогай, който върна интригата с попадението си. До края гостите все пак удържаха предимството си, но трябваше да доиграят последните секунди с десетима души на терена, заради изгонването на Анатолий Тимошчук в 93-ата минута.

В по-ранен мач от неделната програма на Бундеслигата Шалке се сгромоляса от второ на пето място в класирането, след като извъртя реми 2:2 при гостуването си на Хановер. Направилият дебют в игра за "кралскосините" Теему Пуки реализира и двата гола за тима, като първо откри резултата в 26-ата минута след самостоятелна акция.

Кириакос Пападопулос обаче си отбеляза автогол и изравни за 1:1, като Мохамед Абдулае даде аванс на Хановер с осмия си гол за сезона в 59-ата минута. В крайна сметка финландският нападател на Шалке се възползва от пас на Джеферсън Фарфан и четвърт час преди края възстанови равенството - 2:2.

В класирането води Байерн с 28 точки, а Шалке се свлече на пета позиция с 22 пункта, като изостава само с 1 от Борусия Дортмунд, Вердер и Борусия Мьонхенгладбах. Хановер пък остава на шесто място с 19 точки и пропуснат шанс да се изравни с "кралскосините", докато Аугсбург продължава да бъде закотвен на дъното с едва 8 пункта.

Водещи

Най-четени