Реал се класира за 1/8-финал, Интер и Байерн на крачка от Топ 16 03.11 | 07:32

"Белия балет" на Жозе Моуриньо надви Лион с два гола на Кристиано Роналдо

От Михаела Ганчева

След поредната седмица от груповата фаза на Шампионската лига, започват да стават ясни и отборите, които ще продължат битката за титлата в преките елиминации на Топ 16.

Вицешампионът на Испания Реал Мадрид се наложи с 2:0 при гостуването си на Лион в мач от група D на надпреварата и си осигури място на осминафиналите. И двата гола в мача бяха дело на Кристиано Роналдо, който откри резултата от пряк свободен удар в 24-та минута, а в 69-та оформи крайното 2:0 от дузпа.

След тази победа Реал Мадрид събра 12 точки, които му гарантират участие на осминафиналите, а Лион ще трябва да се потруди здраво в оставащите два мача, ако иска да продължи напред в турнира, защото е на трето място в групата с актив от 4 точки.

Отборът на Байерн Мюнхен постигна победа с 3:2 над гостуващия на "Алианц Арена" Наполи в мач от група А на Шампионската лига. С хеттрик за германския гранд се отличи Марио Гомес (17', 23', 42'), а головете за неаполитанците бяха дело на Федерико Фернандес (44', 79').

Байерн остава лидер в група А с актив от 10 точки, като баварците имат нужда от една точка в оставащите две срещи, за да си гарантират място на осминафиналите. Наполи пък заема 3-а позиция с 5 точки.

Интер пък постигна дългоочакваната си втора домакинска победа през сезона, след като успя да се справи със съпротивата на Лил и надигра френския шампион с 2:1. Валтер Самуел изведе "нерадзурите" напред в резултата в 19-ата минута, след като засече центриране на Уесли Снайдер от корнер. В 65-ата минута направилият много пропуски Диего Милито все пак се разписа, за да затвърди успеха на тима си - той получи идеален пас на празна врата от Хавиер Санети и без проблеми реализира за 2:0.

В 84-ата минута Де Мело се възползва от грешка в защита на Деян Станкович, за да върне интригата в заключителните мигове от двубоя - 2:1. Все пак, "нерадзурите" не допуснаха изненади и последният съдийски сигнал узакони победата им.

Така възпитаниците на Клаудио Раниери продължиха доброто си представяне в Шампионската лига, въпреки трудностите, които изпитват в Серия А. В класирането на групата Интер е убедителен лидер с 9 точки и само 1 пункт го дели от официално класиране за следващата фаза на турнира. ЦСКА и Трабзонспор продължават борбата за втората позиция, след като имат по 5 точки, а Лил е последен с 2.

Отборът на Манчестър Сити се наложи с класическото 3:0 при гостуването си на Виляреал в мач от група А на Шампионската лига. Точни за "гражданите" бяха Яя Туре в 30-та и 71-та минута, и Марио Балотели, който се разписа от дузпа в добавеното време на първото полувреме (45+3').

След успеха "гражданите" излязоха на второ място във временното класиране на група А с актив от 7 точки, а Виляреал е на последната 4-а позиция без спечелена точка до момента.

Ето и всички резултати от четвъртия кръг на комерсиалната футболна надпревара:

Група А

Байерн - Наполи 3:2

Виляреал - Манчестър Сити 0:3

Група B

Трабзонспор - ЦСКА (Москва) 0:0

Интер - Лил 2:1

Група C

Манчестър Юнайтед - Оцелул 2:0

Бенфика - Базел 1:1

Група D

Лион - Реал Мадрид 0:2

Аякс - Динамо (Загреб) 4:0

От вчера:

Група E

Генк - Челси 1:1

Валенсия - Байер Леверкузен 3:1

Група F

Арсенал - Марсилия 0:0

Борусия Дортмунд - Олимпиакос 1:0

Група G

Зенит (Санкт Петербург) - Шахтьор (Донецк) 1:0

АПОЕЛ (Никозия) - Порто 2:1

Група H

БАТЕ Борисов - Милан 1:1

Виктория Пилзен - Барселона 0:4

Водещи

Най-четени