Винъс Уилямс се завръща на корта за демонстративен мач срещу сестра си 18.11 | 09:41

Американката не е играла от US Open насам, когато се оттегли заради болест, свързана с имунната система

От Мариян Найденов

Бившата номер едно в света Винъс Уилямс се завръща на корта в демонстративен мач срещу по-малката си сестра – Серина. Срещата ще се проведе следващата сряда в Меделин (Колумбия), два месеца след последния мач на Винъс, когато тя се оттегли от US Open, заради болест, свързана с имунната система (Синдром на Сьогрен – бел.ред.).

Американката сподели в интервю за Gazzetta dello Sport, че е променила диетата си и вече приема много повече зеленчуци, след като й бе поставена диагноза, че е болна от т. нар. Синдром на Сьогрен.

След мача със Серина в Меделин, Винъс и сестра й летят за Милано (Италия), където на 3 декември ще изиграят още един демонстративен мач – на двойки срещу местните любимки Франческа Скиавоне и Флавия Пенета.

Серина Уилямс също не е играла тенис от US Open насам, като последният й мач беше загубеният финал срещу Саманта Стосър (Австралия).

"Преодолях проблема с диетична храна, състоящата се основно от зеленчуци. През това време поддържах добра форма в залата за фитнес. Уверена съм в прогреса си. Целта ми е добро представяне на Олимпиадата в Лондон.

В следващите 12 месеца очаквам да се върна в челото на световната ранглиста на сингъл и на двойки. Искам да играя през цялата година. Знам, че ме чака много работа, но не ме е страх – свикнала съм с това", каза Винъс.

По-голямата от сестрите Уилямс се срина до номер 103 в световната ранглиста, заради отсъствието си от корта. Тя разкри, че планира да се завърне в турнирите на WTA през януари, като смята да вземе участие в надпреварата в Окланд (Нова Зеландия).

Водещи

Най-четени