Левски представи официално новия си треньор 04.11 | 16:35

Николай Костов започва работа на ст. "Георги Аспарухов", след като за последно бе начело на украинския Металург Донецк

От Константин Симидчийски

Собственикът на Левски Тодор Батков представи днес официално новия треньор на клуба Николай Костов. Според думите на адвоката, Николай Костов е бил вариант номер 1 за нов треньор на "сините", след незадоволителните резултати на Георги Иванов през тази есен.

Адвокат Батков добави, че в Левски винаги е имало разграничаване между работата на треньора и спортно-техническия директор. Към щаба на "сините" ще се присъедини и Веселин Бранимиров, който ще помага на Костов, чийто контракт е до края на сезона, с уговорката в края на април да стартират преговорите за подновяването му.

"Договорът е до края на този сезон. С ангажименти до 30 април добросъвествно за проведем преговори за удължаване", довери Тодор Батков.

"Второто ново лице е доскорошния футболист в България е господин Веселин Бранимиров. Предстои до дни Костов да уточни как ще изглежда останалата част от спортно-техническия щаб. Искам да му благодаря, че след успешна кариера в чужбина като треньор в две по-добри първенства от нашите, Костов реши да продължи кариерата си в България. Той не е бил трети или четвърти вариант. Николай Костов бе вариант номер 1. Дълго търсехме контакти с него. Аз се страхувах, че Левски може и да не оправдае очакванията му. От гледна точка на организация и финансови изисквания. За щастие обаче се оказа, че не е така", добави босът на Левски.

Първото нещо, което самият Николай Костов сподели е, че няма да позволи на никого да му се меси в работата.

"Благодарен съм на Тодор Батков за гласуваното доверие. Може би малко съм притеснен от факта, че поемам отбора в много труден момент. Аз съм наясно с трудностите, които ще имам. Първо трябва да се запозная с футболистите и техните качества. Да видим кой в какво психическо състояние се намира. С много неща ще трябва да се запозная."

"Не разчитам само на себе си. Разчитам на всички левскари, ръководители, футболисти, фенове и бивши футболисти, които уважават и обичат Левски. Г-н Батков каза, че няма цели, но за мен целта е ясна: Левски ще се бори за шампионска титла. Аз смятам, че изоставането може да се компенсира с добра работа".

"Досега не съм имал оферти от България и доста мислех, докато приема предложението. Мога да кажа, че няма да позволя никакво вмешателство в работата ми. Ако има такова нещо, ще напусна веднага клуба," обяви Костов.

"Мисля, че ще работим добре с медиите. Не съм очаквал такъв интерес. Аз още не бях постъпил на работата, а прочетох някои много странни неща," каза още треньорът.

Николай Костов добави също така, че е гледал два мача на "сините", като и в двата мача Левски загуби - с Лудогорец и ЦСКА. Новият наставник обаче не е останал изобщо доволен от видяното. За последно специалистът бе начело на украинския Металург Донецк, където работи в периода между 2008 и 2010 г. Николай Костов е работил и в няколко клуба от Кипър в кариерата си до момента.

Водещи

Най-четени