Правителството отпуска над 2 милиона лева за Световната купа в Банско 01.02 | 16:01

Подкрепата е от изключително значение, особено във времена на криза, благодари шефът на ските

От iNews.bg

1 950 00 лева от министерство на физическото възпитание и спорта и други 100 000 лева от министерство на икономиката, енергетиката и туризма, ще бъдат отпуснати за провеждането на кръг от Световната купа по ски в Банско.

Това съобщи лично министър-председателят Бойко Борисов след среща с председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев, министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Средствата, с които държавата ще подпомогне състезанието, са предвидени по бюджета на ресорното министерство, стана ясно още от думите на министъра на финансите Симеон Дянков.

"Специална комисия е разгледала финансовата обосновка на разходите и съответно е определила размера на средствата, които държавата би могла да осигури", поясни премиерът Борисов.

"Изразявам горещата си благодарност към правителството и към министър-председателя Бойко Борисов за подкрепата, която оказват за престижното събитие", заяви от своя страна председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Той допълни, че в условията на тежката икономическа криза, която държавата се опитва да преодолее, подкрепата за едно от най-големите събития в света на спорта, е от изключително значение.

"Това е инвестиция в развитието на българския туризъм", подчерта министърът на финансите Симеон Дянков.

На 26-и и 27-и февруари в Банско ще се проведе кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже. Това е второ домакинство на турнир от подобен ранг за българския зимен курорт, след като през 2009-а година в Банско се проведе и кръг от Световната купа при жените.

Водещи

Най-четени