Стоичков с култово изказване за националния отбор 09.12 | 12:10

Камата посочи фаворитите си за Футболист №1 на България за 2013 г.

От Мариян Найденов

Легендата на българския футбол Христо Стоичков не изневери на стила си и направи поредния си емблематичен коментар, като този път той бе във връзка с представянето на националния ни отбор.

"Каква светлина мога да видя? Светлина може да видим като се качим на самолета, минем облаците и видим слънцето отгоре. Вярно е, че имаше някаква индикация в положителна посока в мачовете, които националният отбор изигра в тези квалификации. Но като се погледнат резултатите - били сме два пъти Малта (6:0, 2:1) и един път Армения (1:0)", заяви Камата в интервю за TV7 и News7.

Кавалерът на Златната топка посочи и фаворитите си за футболист на годината в България. Според него има няколко имена, които се открояват от другите - Симеон Славчев, Тодор Неделев, Ивелин Попов и Иван Иванов.

Христо Стоичков ги посъветва да продължават все така и да не се влияят от разбирачи, които "могат да ритат динята от вътрешната страна".

Церемонията по връчването на престижната награда ще се проведе на 19 декември от 20:30 часа и ще бъде предавана на живо по TV7.

Стоичков говори и за почетния медал за цялостен принос в спорта, който той получи в Милано миналата седмица. Не бе подмината и темата с бъдещите планове на Камата и слуховете, пращащи го в Ботев (Пловдив).

Модерния ляв заяви, че е изключително разочарован от родната футболна действителност и едва ли ще продължи кариерата си в България. Той добави, че смята да почива до Нова година, а след това ще реши накъде да поеме.

Какво каза още Христо Стоичков вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени