Сър Алекс не се притеснява от Реал Мадрид 05.03 | 09:32

"Трябва да бъдем уверени в нашите сили, защото изиграхме първия мач много добре. В него можехме да отбележим пет или шест гола," каза Фъргюсън преди реванша с "кралския клуб".

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън вярва, че тимът му може да отстрани Реал Мадрид в предстоящия 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига.

Двата колоса направиха 1:1 в първата среща, а легендарният шотландец не се притеснява от нищо преди реванша и е на мнение, че "белият балет" няма да ги затрудни.

"Трябва да бъдем уверени в нашите сили, защото изиграхме първия мач много добре. В него можехме да отбележим пет или шест гола," каза Фъргюсън в навечерието на двубоя с "кралския клуб".

"Нетипично за него, Робин ван Перси пропусна две чудесни възможности, а и вратарят на Реал Мадрид направи няколко добри спасявания," добави сър Алекс.

"Очаквахме испанците да имат огромно притежание на топката, но от него не произлезе нищо притеснително за нас. Трябваше да спечелим мача."

"Евентуална победа над Реал Мадрид у дома ще бъде огромна крачка напред за този състав. Това ще открие пред нас отлични шансове за спечелването на Шампионската лига," завърши 71-годишният мениджър на "червените дяволи".

За реванша на "Олд Трафорд" от ключово значение за Манчестър ще бъде състоянието на защитника Фил Джоунс, който е гласен за персонален пазач на Кристиано Роналдо.

Той обаче страда от травма и ако не се възстанови навреме, легендарният Райън Гигс почти сигурно ще изиграе мач №1000 в своята кариера.

Водещи

Най-четени