Хамилтън най-бърз под дъжда в Малайзия 29.03 | 12:18

Фетел втори само с 0.055 секунди изоставане

От Даниел Любомиров

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели полпозишън за утрешното състезание за Гран при на Малайзия на пистата "Сепанг" в Куала Лумпур – втори кръг от сезон 2014 във Формула 1.

Това е втора поредна победа в квалификациите за британския състезател, който спря хронометрите на 1:49.413 минути в дъждовните условия на трасето. Цялата квалификация мина под знака на валежите, които дори забавиха началото на сесията с цели 45 минути, но пък направиха битката и избора на стратегии крайно любопитни.

Световният шампион Себастиан Фетел (Ред Бул) остана на второ място само с 0.055 секунди по-слабо време от това на Хамилтън, а трети се нареди другият пилот на Мерцедес Нико Розберг.

Фернандо Алонсо с Ферари финишира 4-ти, следван от Даниел Рикардо с Ред Бул, Кими Райконен също с Ферари и Нико Хюлкенберг с Форс Индия. Следващите в топ 10 са Кевин Магнусен (МакЛарън), Жан-Ерик Верн с Торо Росо и Дженсън Бътън с другия МакЛарън.

Утрешното състезание за Гран при на Малайзия започва в 11 часа българско време. Още подробности за квалификацията и новини от Формула 1 четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени