Играй с националите на "Отбора на надеждата" 20.08 | 20:45

Момчетата, които ще ни представят на Световното по футбол за бездомни в срещи с аматьорски тимове в София

От Даниел Любомиров

Инициативата "Играй с националите" на "Отбор на надеждата" стартира с голям футболен празник на изкуственото игрище на Националната спортна академия "Васил Левски".

В рамките на пет часа аматьорски отбори от столицата мериха сили на уникалното игрище за стрийт футбол. Съоръжението е от същия тип като терените, на които ще се проведе и световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври тази година.

На форума страната ни ще бъде представена от "Отбор на надеждата", а днешното събитие е организирано от "Спортс Мениджмънт България" в партньорство със Столичната община.

В крайна сметка право да играят срещу националния "Отбор на надеждата" получиха "Партизан" (Челопечене), воден от капитана си Борислав Стоев и два изключително атрактивни отбора от ж.к. "Слатина".

"Играй с националите" в София започна с два демонстративни мача. В първия си двубой играчите на "Отбор на надеждата" се изправиха срещу опитния корпоративен тим на спонсора си "ЕКО България", а във втория срещнаха приятелите си от столичния фен клуб на "Манчестър Юнайтед".

И двата мача бяха спечелени от "Отбор на надеждата", но срещите донесоха много приятни емоции и на съперниците им. Идната неделя (26 август) инциативата "Играй с националите" ще се проведе на спортен център "АРЕНА" в гр. Пловдив.

Събитието ще започне с демонстративни мачове на националите срещу футболни ветерани и пловдивския фен клуб на "Ливърпул". Ще бъдат записани максимум 12 аматьорски отбора.

Инициативата ще продължи и със срещи в три града – Бургас, Варна и Стара Загора.

Водещи

Най-четени