Полша стартира световна интернет кампания 17.12 | 12:17

Полската дипломация открива 340 нови сайта на посолствата и консулствата си по света

От Георги Георгиев

Министерство на външните работи на Полша (www.msz.gov.pl), чрез своите представителства по света, стартира най-мащабната досега дигитална кампания в Полша.

Всички 340 посолства и консулства на Република Полша по света се сдобиват с нови уеб портали. Новите сайтове са унифицирани, с нова информационна рамка, по-лесни за навигация, с модерен дизайн и са преведени на 42 езика, включително на китайски, арабски и арменски.

"С обновените уеб портали, всички посетители имат възможност да получават сега по-навременна информация за полската външна политика, нашата страна, култура, история, икономика”, сподели по повода посланикът на Полша в България - Лешек Хенсел.

Сред новостите на сайтовете е и наличието на мултимедийна секция с видеа. За първи път министърът на външните работи на Република Полша, Радослав Шикорски, отговаря във видео на въпроси задавани от потребители.

Новите уеб портали имат и нови адреси. Страницата на дипломатическата мисия на Полша в България е достъпна на адрес : http://www.sofia.msz.gov.pl/bg.

Успоредно с това посолството демонстрира готовност да разговаря с граждани и през социалната мрежа Twitter: http://twitter.com/PLinBulgaria.

Водещи

Най-четени